Alternatif

23 Nisan Çocuklarına Kültürel Tavsiyeler

Published

on

Ülkemizin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, çocuklara dair, geleceğe dair umutlarımızın sürekli yenilendiği, kendimize kendimizi hatırlatan önemli bir gün. Bu günü sadece Intagram hikayelerinde paylaşmak ya da postlarla hatırlamak elimizden gelen nadir şeylerden biri gibi görünse de, alternatif yaklaşımlar sunmak istiyoruz. Çocuklarımız hayatımızın en güçlü enerjisi. Hem saf umutların hem de imkansızın peşindeler. Kültürel tavsiye konusunda önerilerimiz ise genel manada çocuk gelişimi odaklı olacak.

Vereceğimiz tavsiyeler tamamen ebeveyn ile çocuklar arasında ilerleyecek türden. Bu yüzden bu yazımızı okuyan ebeveynlere teşekkür etmek istiyoruz. Peki ama 23 Nisan’da çocuklarımızla neler yapabiliriz? Nelere devam edebiliriz? Gelişimin renkli dünyasında nasıl tonlar bırakabiliriz? Hazırsanız başlayalım.

Çocuklarınızla eğlenceli festivallere gidebilirsiniz

Atılacak adımın dahi maddi hesaplamalarla başladığı günler yaşıyoruz. Bu süreçte çocuklarımızla geçireceğimiz vaktin finansal boyutu elbette ki önemli. Lakin bizim tavsiyemiz, biraz daha sosyalleşmek üzerine. Bulunduğunuz şehirde belediyelerin ya da yerel yönetimlerin organize etmiş olduğu festivaller ya da (bir şekilde) eğlence ortamları vardır. Halk oyunları, orta oyunları ve belediye tiyatroları dahil. Bunlara gidebilir, en uygun şekilde optimum faydayı sağlayabilirsiniz.

Dans ile ilgili misiniz? Değilseniz çocuğunuz için bir düşünün

Çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmek için tam da doğru bir gün. Salsadan, baleye, folklörden, serbest dansa kadar bir ok dans atölyesi düzenleyen kursların etkinliklerine katılabilir, çocuğunuzun kendi yaş grubundaki kişilerle sosyalleşmesine yardımcı olabilir aynı zamanda etkinlikten keyif almasını sağlayabilirsiniz. En azından denemekte fayda var öyle değil mi?

Tiyatroya ya da müzikale gidebilirsiniz

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde gerek ilçe belediyeleri, gerekse şehir belediyeleri tarafından farklı yaş kategorilerindeki çocuklar için düzenlenen tiyatro oyunları ve çocuk müzikalleri mevcut. Yaşadığınız İl/İlçe Belediyelerinden bilgi alarak düzenlenen tiyatro etkinliklerine katılabilir, çocuğunuzla birlikte keyifli ve öğretici bir zaman dilimi yaşayabilirsiniz. Unutmayın ki çocuklar müzikli şeylere bayılır!

Sanat atölyelerine bir göz atın

Çocuğunuz sanata karşı ilgili ise müzik, resim, tiyatro, şiir, okuma alanında faaliyet gösteren atölye etkinliklerine beraber katılabilirsiniz. Bu konuda gerçekten önemli çalışmalar çocuğunuzu da mutlu edecektir. Çocuğunuzun kendi yeteneklerini keşfedeceği, yeni ufuklara yelken açacağı etkinliklere yönlendirerek, içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini sağlayabilirsiniz. Bu konuda belediyelerin ücretiz çalışmaları olduğu gibi, modern müzelerin, özel galerilerin çocuklar için ücretli/ücretsiz etkinlikleri de bulunmakta.

Bunlara ek olarak:

  • Birlikte yemek yaparak sosyalleşmeyi geliştirebilirsiniz,
  • Gezmeye çıkın, yürüyüş yapın

Bu tarz etkinlikler, sosyal konuda da bizleri toparlayacak ve kendimizi mutlu bir şekilde ön plana çıkarabileceğiz. Çocuklarla olan iletişim için de farklı bir yapıda büyüyeceğini söyleyebiliriz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Çok Okunanlar