Edebiyat - Kitap

Kurumuş Yeşil Bitkiler

Published

on

Merve Göntem’in 2019 yılında Can Evrenol ile “Çıplak” evrenine dalmadan önce çıkardığı kitabına bir göz atalım dersek; Hüznü mizah ile yoğurmayı oldukça iyi bilen, hikayenin devamını yer yer çıktık bir yola diyerek tüm eleştirileri göğüslemeyi bilen, özgür ve Türkiye’de yapılan en farklı işlerden biri olarak yapılan “Çıplak”, yer yer hissettiğimiz, tam anlamıyla ise “Ben Bu Boşluğu Nasıl..” da bulabileceğimiz serüvenin mihenk taşlarından biri olması başlı başına hepimize heyecan veriyor.

“Kurumuş Yeşil Bitkiler”in karakterlerinin hepsinin gözünden ayrı bir perspektifte gösterilmesi ve metafor olarak kullanılması, oldukça güçlü ve akılda kalıcı örnekler arasında. Zaman zaman evde hiç büyütülemeyen çiçekler olarak bahsedilirken, bazen iyi gelse de yasaklı bir madde olması ama karın ağrısı olunca koca karı ilacı olarak kullanılabildiğini bütününde hepsinin aynı olduğunu satır aralarını okuyabilen dikkatli bir göz olarak, bize oldukça iyi yansıtıyor.

Yaşadığı zorlukları ise uçurumun en dibindeyken, “O zaman intiharlar iptal yazıyoruz.” diyerek yazarak, koşarak yola çıkarak anlatmayı tercih eden güçlü duran bir kadın kahraman olarak görebilmek de mümkün.

Merve Göntem’in yaptığı ve içinde olduğu işleri merak edenler için:

  • – Kurumuş Yeşil Bitkiler (2019, Kitap)
  • – Çıplak (2020, Dizi)
  • – Çıplak 2 (2021, Dizi)
  • – Ben Bu Boşluğu Nasıl.. (2023, Kitap)
  • – Bihter (2023, Kitap)

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Çok Okunanlar